Image Alt

Ευαγγελισμος Της Θεοτοκου

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Ευαγγελισμος Της Θεοτοκου

ΔΡΑΜΑ

Μια νέα πρόκληση για εμάς, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ψάχνοντας να βρούμε πώς χτίστηκε και με τι τρόπο και για πιο λόγο, ανακαλύψαμε ότι ήταν τμήμα του παρακείμενου στρατώνα και όπως μας πληροφόρησε και ο υπεύθυνος ιερέας πατήρ Άγγελος, χτίστηκε για τις ανάγκες των στρατιωτικών και του εκκλησιασμού της μονάδας. Αρχικά το μέγεθός του ήταν αρκετά μικρό και παρά το ότι είναι λιθόκτιστος, ακολουθήθηκε ένας τρόπος χαμηλού ύψους, όπως συνηθιζόταν σε συνοικιακές ενορίες ή πιο απομακρυσμένους ναούς από το κέντρο.

Ο ιερέας που ανέλαβε, προσπάθησε να ανακαινίσει με τη σειρά του, τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του ναού, προσθέτοντας νέα τμήματα και προσπαθώντας να ενοποιήσει το όλο σύνολο σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές δυνατότητες. Εδώ η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουμε ένα παραδοσιακό τρόπο στην αγιοκατάταξη.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ναού είναι ότι έχει ξύλινη οροφή, την οποία ο ιερέας ανακαίνισε με έναν τρόπο που ενισχύει το μακεδονικό χαρακτήρα του κτιρίου. Άρα, αγιογραφικά θα έπρεπε να περιοριστούμε στους πλάγιους τοίχους και στο κλίτος το οποίο προστέθηκε μετέπειτα. Η αγιογράφηση είναι σχετικά λιτή αλλά ταυτόχρονα περιεκτική. Επίσης, αφιερώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο ιερό ώστε να καλλωπιστεί ιδιαίτερα, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί ακόμα και η σημαντικότητα την οποία έχει ο χώρος του Ιερού Βήματος.

Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενισχυτικό σε ό,τι αφορά τον άλλο χαρακτήρα του ναού και επίσης ότι πρόσθεσε ομοιογένεια στον ναό, μιας και τα διάφορα τμήματά του έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε εκεί με αργούς ρυθμούς γιατί η ενορία λειτουργεί αργά ως προς την αγιογράφηση αλλά πάρα πολύ όμορφα και σταθερά.

«Δεν το κάνουμε αυτό μόνο γιατί θέλουμε η εκκλησιά να φαίνεται πιο ωραία ή απλά ζωγραφισμένη, αλλά αφορά αυτό που πιστεύουμε. Η αγιογράφηση είναι τόσο σημαντική  στην καθημερινότητα του Χριστιανού Ορθόδοξου.»

Πατερ Κωνσταντινος Ελευθερακης

«Το αποτέλεσμα της αγιογράφησης των Αδελφών Χριστοδούλου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και προσκαλούμε όλη την ομογένεια  να επισκεφθεί την εκκλησία και να θαυμάσει τις εικόνες των αγίων».

Δικαστης Μαρινα Κοροδημος
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα για το σχεδιασμό, τη δημιουργία, την κατασκευή και την τοποθέτηση του έργου

ΒΗΜΑ 1ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008
ΒΗΜΑ 1ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΠΡΙΝ

Συζητούμε τις ιδέες και αντιλήψεις του πελάτη ως προς την αισθητική του χώρου.
Σημειώνουμε τις διαστάσεις με ακρίβεια και προβλέπουμε πιθανές μελλοντικές αλλαγές ή χρήσεις.
ΒΗΜΑ 2ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008/2012
ΒΗΜΑ 2ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008/2012
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΛΑΝΟΥ

Λαμβάνουμε διαρκώς πληροφόρηση για το εικονογραφικό σύνολο.
Προτείνουμε – αποδεχόμαστε συμπληρώσεις ή αλλαγές, ώστε να φτάσουμε σταδιακά σε μια τελική επιλογή θεμάτων για όλο το αγιολογικό πρόγραμμα.
ΒΗΜΑ 3ο ΜΑΡΤΙΟΣ 2009/2014
ΒΗΜΑ 3ο ΜΑΡΤΙΟΣ 2009/2014
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Ένα από τα πιο όμορφα στάδια παίρνει ζωή. Αναπτύσσεται προσεκτικά και οργανωμένα η ουσιαστική πλευρά της δουλειάς μας.
Κατά την παραδοσιακή τάξη, από πάνω προς τα κάτω και από ανατολικά προς τα δυτικά.
ΒΗΜΑ 4ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021
ΒΗΜΑ 4ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Σε αυτό το τελευταίο εντυπωσιακό βήμα, ολοκληρώνεται η προσπάθεια όλων.
Με εξαιρετική ταχύτητα, οι τοίχοι ζωντανεύουν και γεμίζουν από τις μορφές των Αγίων και των Ιερών Σκηνών.
Μια ενδιαφέρουσα συνεργατική διεργασία φτάνει στο ευτυχισμένο τέλος της, σφραγίζοντας παντοτινά την εσωτερική όψη του ναού.

Δευ ‒ Παρ: 08:30 πμ ‒ 16:30 μμ Σαβ: 09:30 πμ ‒ 14:30 μμ

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη Ελλάς
+30 2310 269 935
info@holyicon.gr