ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
a a ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
a a ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
a a ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Οι δύο αγιογράφοι από τη  Θεσσαλονίκη, Παναγιώτης και Δημήτριος Χριστοδούλου ξεκίνησαν την πορεία της αγιογράφησης πριν από 30 χρόνια, από ένα μικρό εργαστήριο που βρισκόταν πίσω από τον ναό της Αχειροποίητου στη Μακρυγιάννη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πάντοτε στόχος τους ήταν να παράγουν πολύ καλά αντίγραφα με εμμονή στην ακρίβεια και προσπάθεια ταυτόχρονα κάθε εικόνα να είναι αντικείμενο μαθητείας και άντλησης πληροφοριών προς κάθε κατεύθυνση. 

Το πηγαίο ταλέντο τους, τους οδήγησε στην επιτυχή ενασχόληση της Βυζαντινής και μη αγιογραφίας, τόσο σε φορητές εικόνες  όσο και στην  αγιογράφηση ναών.
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Τεχνικη

Η επιζωγράφηση των τοίχων των κτιρίων παραδοσιακά αναφέρεται στην αρχαιότητα. Υπήρξαν πάμπολλες τεχνικές με επικρατέστερη αυτή της εξωτερικής ή εσωτερικής τοιχογραφίας που περιλάμβανε θεματολογίες όλων των ειδών.
Στο Βυζάντιο η ιστόρηση των μορφών των Αγίων και των θεμάτων τις Αγίας Γραφής, πέρασε διάφορα στάδια και αισθητικά ρεύματα που χαρακτήρισαν το αέναα σχηματιζόμενο πνεύμα της Ορθοδοξίας.

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Βηματα εργασιων

Ο Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου αναλύει τις απαιτήσεις ενός έργου και εξασφαλίζει τον τέλειο σχεδιασμό, την ποιότητα και την ταχύτητα κατασκευής. Προσφέρει πλήρεις λύσεις με προσαρμοσμένο κόστος κατασκευής στις δυνατότητες του πελάτη, είτε η παραγγελία αναφέρεται σε μια ολόκληρη εκκλησία ή τμήματα του.

Βήμα 1ο
Βήμα 1ο
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Σχεδιαση πλανου

- Προσδιορίζουμε με ακρίβεια τις ανάγκες της ενδιαφερόμενης πλευράς και συμφωνούμε γενικά στην διευκρίνιση του θέματος
- Ερχόμαστε σε άμεση επαφή επί τω έργω. Αποτυπώνουμε τον χώρο συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό και μετρήσεις. Συζητούμε με κάθε ενδιαφερόμενο μέλος ώστε να έχουμε πολλά στοιχεία για τις ανάγκες τις τάσεις και τα ενδιαφέροντα των πελατών.
- Επιστρέφουμε στο εργαστήριο και συνεδριάζουμε γύρω από τις κατευθύνσεις του έργου. Επιμερίζουμε εργασίες και καταχωρούμε στοιχεία θεωρητικής και πρακτικής έρευνας για το ζήτημα.
- Κατασκευάζουμε προσχέδια σε γραφιστική, ψηφιακή, ψηφιακή τρισδιάστατη, η στερεά μορφή και πληροφορούμε τον πελάτη για την πρόοδο του δημιουργικού σταδίου.
- Αποστέλλουμε ή παραδίδουμε οι ίδιοι τα διάφορα προσχέδια-προτάσεις που συνοδεύονται από πλήρη οικονομοτεχνική, χρονική μελέτη και κοστολόγηση του έργου ώστε ο πελάτης να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε εκδοχή ξεχωριστά.
- Συζητούμε με τον πελάτη για περεταίρω αλλαγές και συνσχηματίζουμε την τελική επιλογή.
- Κατασκευάζουμε και αποσαφηνίζουμε σχεδιακά την τελική επιλογή σε μια οριστική λεπτομερή μακέτα.
- Υπογράφουμε συμφωνητικό επί της τελικής επιλογής και λαμβάνουμε προκαταβολή για έναρξη εργασιών.
Βήμα 2ο
Βήμα 2ο
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Ζωγραφικη

- Αρχίζουμε την ζωγραφική και κατά την διάρκειά της επικοινωνούμε με τον πελάτη ενημερώνοντας και αναφερόμενοι στην πορεία των εργασιών.
Βήμα 3ο
Βήμα 3ο
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Τοποθετηση

- Αποστέλλουμε, Παραδίδουμε-τοποθετούμε το έργο.
- Καταχωρούμε το έργο στο αρχείο μας και κατά ζήτηση το προωθούμε διαφημιστικά, διαδικτυακά.
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Επιλεγμενα εργα

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

Το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης είναι από τα αρχικά μοναστήρια που ιδρύθηκαν από τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, SACO

Είναι η πρώτη μας εργασία στις Ηνωμένες πολιτείες και θα λέγαμε η είσοδός μας σε αυτή τη χώρα από άποψη αγιογράφησης.

Πιστεύουμε στο μαθητεύοντας «ες αεί»

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

«Δεν το κάνουμε αυτό μόνο γιατί θέλουμε η εκκλησιά να φαίνεται πιο ωραία ή απλά ζωγραφισμένη, αλλά αφορά αυτό που πιστεύουμε. Η αγιογράφηση είναι τόσο σημαντική  στην καθημερινότητα του Χριστιανού Ορθόδοξου.»

Πατερ Κωνσταντινος Ελευθερακης

«Το αποτέλεσμα της αγιογράφησης των Αδελφών Χριστοδούλου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και προσκαλούμε όλη την ομογένεια  να επισκεφθεί την εκκλησία και να θαυμάσει τις εικόνες των αγίων».

Δικαστης Μαρινα Κοροδημος

    Δευ ‒ Παρ: 08:30 πμ ‒ 16:30 μμ Σαβ: 09:30 πμ ‒ 14:30 μμ

    Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη Ελλάς
    +30 2310 269 935
    info@holyicon.gr