Image Alt

PERTH AMBOY gr

Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

Αγ. Δημητριος, Perth Amboy

New Jersey

Αυτή η ενορία ήταν σαν μία φωτεινή ακτίνα του ήλιου ανάμεσα σε όσες άλλες ενορίες προσεγγίσαμε. Αυτό γιατί η θέση της εκκλησίας δίπλα στο νερό θύμιζε πάρα πολύ έντονα τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την Ελλάδα γενικότερα. Αυτή η γειτνίαση είναι ένα στοιχείο που ενισχύει το ελληνικό στοιχείο, την ελληνική ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί θετική διάθεση σε οποιονδήποτε επισκέπτεται τον χώρο.

Η ενορία μάς κάλεσε αρχικά για να κάνουμε μικρές προσθέσεις θεμάτων και διορθώσεις κάποιων άλλων, αλλά τελικά καταλήξαμε να συμφωνήσουμε σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανακαίνισης του ναού δίνοντας την ευκαιρία στην πρόεδρο και αγαπητή πια φίλη, Μαρίνα Κοροδήμου, να ανανεώσει την αισθητική του ναού και ταυτόχρονα την διάθεση της ενορίας για τη συνέχιση της πορείας της στο μέλλον. Ο χώρος περιλαμβάνει μία εξαιρετική χορωδία βυζαντινής μουσικής, της οποίας η μαέστρος είναι υψηλού επιπέδου μουσικός και έχει κάνει εξαιρετικές προσπάθειες επάνω στη σύζευξη κλασικής και βυζαντινής μουσικής, χαρίζοντας ένα υπέροχο δείγμα μίας συμφωνίας της κατά τα δεύτερα εγκαίνια του ναού, μετά την ολοκλήρωση της αγιογράφησης από εμάς.

Προσπαθήσαμε να ενοποιήσουμε το χώρο με σχετικό βαθμό συνολικής διακοσμητικής διάθεσης, αλλά ταυτόχρονα να χαρίσουμε μία νότα παραδοσιακής αγιοκατάταξης λειτουργώντας στο χώρο τόσο με τις παραδοσιακές επάλληλες ζώνες ολόσωμων και μπούστων Αγίων, όσο και με την προσπάθεια να βγουν ορισμένες συνθέσεις που θα ολοκληρώσουν ένα τυπικό πρόγραμμα ορθόδοξου ναού. Προσπαθήσαμε τα χρώματα να είναι φωτεινά, όπως άλλωστε είναι και ολόκληρος ο ναός, όπως επίσης και να ταιριάξουμε την αγιοκατάταξη και τη συνολική αισθητική μας με αυτή των βιτρώ παραθύρων που κοσμούν τον ναό και τα οποία είναι ιδιαίτερα και αξιόλογα. Υπήρχε ήδη η Πλατυτέρα, την οποία αποφασίσαμε από κοινού να διατηρήσουμε, αλλά αποκαθηλώσαμε τον παλιό Παντοκράτορα και φτιάξαμε ένα νέο, ο οποίος πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις αναλογίες του ναού και στην ποιότητα αγιογράφησής του.

Νομίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια αποτελεί μία πάρα πολύ οικονομική, αποτελεσματική και πρακτική ανανέωση σε ζητήματα αγιογράφησης ενοριών και θεωρούμε ότι είναι μία υποδειγματική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν το κάνουμε αυτό μόνο γιατί θέλουμε η εκκλησιά να φαίνεται πιο ωραία ή απλά ζωγραφισμένη, αλλά αφορά αυτό που πιστεύουμε. Η αγιογράφηση είναι τόσο σημαντική  στην καθημερινότητα του Χριστιανού Ορθόδοξου.»

Πατερ Κωνσταντινος Ελευθερακης

«Το αποτέλεσμα της αγιογράφησης των Αδελφών Χριστοδούλου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και προσκαλούμε όλη την ομογένεια  να επισκεφθεί την εκκλησία και να θαυμάσει τις εικόνες των αγίων».

Δικαστης Μαρινα Κοροδημος
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα για το σχεδιασμό, τη δημιουργία, την κατασκευή και την τοποθέτηση του έργου

ΒΗΜΑ 1ο ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
ΒΗΜΑ 1ο ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΠΡΙΝ

Συζητούμε τις ιδέες και αντιλήψεις του πελάτη ως προς την αισθητική του χώρου.
Σημειώνουμε τις διαστάσεις με ακρίβεια και προβλέπουμε πιθανές μελλοντικές αλλαγές ή χρήσεις.
ΒΗΜΑ 2ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΒΗΜΑ 2ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΛΑΝΟΥ

Λαμβάνουμε διαρκώς πληροφόρηση για το εικονογραφικό σύνολο.
Προτείνουμε – αποδεχόμαστε συμπληρώσεις ή αλλαγές, ώστε να φτάσουμε σταδιακά σε μια τελική επιλογή θεμάτων για όλο το αγιολογικό πρόγραμμα.
ΒΗΜΑ 3ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
ΒΗΜΑ 3ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Ένα από τα πιο όμορφα στάδια παίρνει ζωή. Αναπτύσσεται προσεκτικά και οργανωμένα η ουσιαστική πλευρά της δουλειάς μας.
Κατά την παραδοσιακή τάξη, από πάνω προς τα κάτω και από ανατολικά προς τα δυτικά.
ΒΗΜΑ 4ο ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
ΒΗΜΑ 4ο ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
Αγιογραφικός Οίκος Χριστοδούλου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Σε αυτό το τελευταίο εντυπωσιακό βήμα, ολοκληρώνεται η προσπάθεια όλων.
Με εξαιρετική ταχύτητα, οι τοίχοι ζωντανεύουν και γεμίζουν από τις μορφές των Αγίων και των Ιερών Σκηνών.
Μια ενδιαφέρουσα συνεργατική διεργασία φτάνει στο ευτυχισμένο τέλος της, σφραγίζοντας παντοτινά την εσωτερική όψη του ναού.
St. Demetrios, A Worthy Champion

360º Video

Δευ ‒ Παρ: 08:30 πμ ‒ 16:30 μμ Σαβ: 09:30 πμ ‒ 14:30 μμ

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη Ελλάς
+30 2310 269 935
info@holyicon.gr